Kajak och paddling

Många ser paddling som den totala frihetskänslan

Att paddla kajak jämför många med den totala känslan av frihet. Att bara med sina egna krafter ta sig fram genom vattnet ger en känsla av fullkomlighet frihet. När man sätter sig ner i sin kajak kommer man otroligt nära vattnet och känslan av farten över vattnet blir så mycket mer påtaglig.

Idag väljer många dagsutflykter med sina kajaker och möjligheterna är stora trots att man bor i till exempel Stockholm. Under sommaren så kan man bege sig ut i skärgården. För både nybörjare och lite mer vana paddlare så kan man prova att paddla Kungsholmen runt som tar cirka två timmar.

Vi har nedan skrivit en utförlig guide för dig som funderar på att köpa en kajak. Det är många variabler som du bör beakta innan du slår till. Allt ifrån material till längd har betydelse för komfort och känsla.

Välja kajak

Att välja rätt kajak

Om man inte känner till något om kajaker är det lätt att tro att alla är ungefär likadana. Att välja rätt kajak är dock inte helt lätt och beror helt på din kunskapsnivå och vad du skall använda den till. Dessutom kan en och samma kajak upplevas helt olika av två olika personer när det …

View page »

Paddla runt Kungsholmen

För den som älskar att paddla kajak så finns det faktiskt möjlighet att göra det mitt inne i centrala delarna av Stockholm. Att paddla runt Kungsholmen har blivit otroligt populärt och under sommarmånaderna så är det många som väljer just denna tur. Man behöver inte själv äga någon utrustning då det finns flera kajakklubbar som …

View page »