↑ Return to Äventyr

Se vilda delfiner på Maldiverna

Delfiner som hoppar intill båten.

Det finns mycket att se på när man är på Maldiverna. Under ytan finns en förbluffande rikedom på olika arter. Förutom att snorkla och dyka kan man även åka ut med motorbåt för att se delfiner. Maldiverna är ett land med drygt 1 200 olika öar och en befolkning på 300 000. Ifrån huvudstaden Malé reser man vidare med antingen båt eller sjöflygplan till sin slutgiltiga destination. En ö där det finns massor att göra förutom att bara ligga i vattenbrynet och svalka sig i det turkosa vattnet är Kuredu Island.

En delfin mitt i luften.

På Maldiverna på ön Kuredu Island kan du åka ut motorbåt ett par minuter och sedan närmar sig delfinerna sig direkt. I drygt 45 minuter får man uppleva hur dessa fantastiska djur hoppar upp och ner och verkar leka bredvid båten. De vågor som bildas när motorbåten får upp farten verkar vara den perfekta lekplatsen för dessa delfiner. I båten sitter det endast sju personer och man sitter precis intill dessa intressanta djur.

Delfiner intill motorbåten.

De delfiner man ser här kallas på engelska för indo-pacific bottlenose dolphin och på latin tursiops aduncus. Det är ingen tvekan om detta är otroligt intelligenta djur och givetvis blir det en helt annan känsla att se dem i sin naturliga form och inte i delfinarier och trånga bassänger. Delfinerna blir cirka 2,6 meter långa och har en kroppsform att de snabbt kan få upp en hög fart i vattnet. Favoritfödan är tonfisk, men man äter även bläckfisk och andra mindre fiskarter.