Åka längdskidor

I Skandinavien är vi lyckligt lottade då vi har långa sträckor med längdspår. Vi kan enkelt ta våra skidor och åka ut och njuta av naturen. Både i Norge och i Sverige har längd en lång och gedigen tradition. Är man ute efter äventyr så finns det flera turer man kan göra i svenska fjällen där man står öga mot öga med naturen. Är man nybörjare och bara vill njuta av motionsformen får man även en fantastisk naturupplevelse. Det krävs inga stora förkunskaper, så det finns ingen anledning att inte ge sig ut i naturen. 

Att välja rätt längdskidor
Det finns ett par enkla knep för att välja rätt längdskidor till sig själv. Du bör ha bestämt dig för var du skall åka och hur mycket. Det finns även vallningsfria skidor som underlättar för nybörjarna. Här kan du läsa mer om hur du väljer rätt skidor.

Läs mer >>

Äventyr
Viktigt att tänka på att när du ger dig ut i vildmarken där det inte finns preparerade spår är att du har rätt skidor och undersökt hur vädret kommer att bli. Längdskidor till förhållande där det inte finns preparerade spår kallas ofta för back country och är något bredare. Vädret kan även ställa till det då blåsten kan göra att turen kan bli betydligt jobbigare.

Åka längdskidor längs Jämtalandstriangeln

I Jämtlandsfjällen ligger den populära vandringsleden Jämtlandstriangeln, som sträcker sig mellan Storulvån, Sylarna och Blåhammaren. Under sommarmånaderna är det många som går mellan de olika fjällstugorna och njuter av den fantastiska naturen. På vintern är det istället en populär led för de som åker längdskidor. Turen passar bra för dem som inte har så stor …

View page »

Att välja rätt längdskidor

När du skall välja vilka längskidor som du skall köpa så finns det en rad faktorer att ta hänsyn till. För att få den absolut bästa känslan av åkningen är det viktigt att du valt skidor som passar både din vikt och teknik. Just teknik och vikt är de två enskilt viktigaste aspekterna vid ett …

View page »